om livet, universum och allting

CNC utbildning hos Montico


skrivet den 26 aug av Erika, klockan:01:00
Nicke tänker utbilda sig. Det är troligtvis en ganska kall dag i helvetet. Det var arbetsförmedlingen som mer eller mindre tvingade Nicke att gå tillbaka till skolbänken. Han har alltid sagt att han var klar med skolan, men där hade han helt enkelt fel. Haha, serves him right.

Nåja, så farligt är det ändå inte. Det blir ju trots allt en rejäl kompetenshöjning och förhoppningsvis kan det ge ett fast jobb när utbildningen är klar. Nicke ska nu gå en CNC utbildning hos Montico. Montico är ett rekryteringsföretag som också har utbildning och samarbetar med arbetsförmedlingen. Nicke fick förklara för mig vad CNC var, och jag kan inte säga att det verkar vara mitt gebiet, direkt. Förhoppningsvis passar det Niclas bra i alla fall, det är ju faktiskt viktigast.

CNC har tydligen med skärande bearbetning att göra. Slipning, svarvning, borrning, fräsning och sådana saker med hjälp av maskiner. Det är maskinerna som gett tekniken sitt namn, CNC står nämligen för Computer Numerical Control. Tydligen tror de på arbetsförmedlingen att chanserna ökar betydligt för Nicke att få ett nytt jobb med den här utbildningen och det hoppas jag verkligen för hans skull. Att vara arbetslös en längre tid är inte roligt för självkänslan. Tro mig, jag vet. Nicke verkar dock alltid uppåt, men det känns nog hos honom också. Peppar peppar, låt detta fungera.

Har inte riktig koll på när han skulle börja, men jag hoppas att det är snart så att han kommer ut lite. Han börjar ju mossa ihop totalt.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt