om livet, universum och allting

Barnkurser hos IKC


skrivet den 25 aug av Erika, klockan:18:46
Har funderat på några barnkurser hos IKC (Internationellt Kulturcentrum, en del av Studieförbundet Vuxenskolan). De har bland annat en kurs på tio timmar i Engelska för barn i fem- och sexårsåldern. Vore perfekt för Edvin, som ju redan går och sjunger på en egen tolkning av Manboy - till min stora förtjusning, givetvis. Kursen kostar en bit över tusenlappen men jag tror att han skulle tycka att det är roligt då det tydligen ska gå väldigt lekfullt till med sång, musik, ritande och lekande.

"Kursens ambition är att motivera och uppmuntra engelska språket hos barnen i tidig ålder"

Jag gillar. Hoppas att Edvin gör det också.

Såg också när jag surfade runt efter barnkurser att Medborgarskolan i Norrtälje har skepparkurser för åttaåringar. Haha, en sådan blir det då om några år. Vi har ju ingen båt eller så, men det vore ju kul att ha närt en liten skeppare vid sin barm. Sjövett, sjökortslära och lite lärande om skärgården ingår. Inte för att jag vet om vi någonsin kommer att vistas speciellt mycket i skärgården. Men ändå, det tål banne mig att tänkas på. Bara han inte börjar önska sig en båt i julklapp och födelsedagspresent.

Annars verkar det rätt blekt på kurser för barn, det är väl helt enkelt tänkt att barnen ska lära sig saker i skolan. Men med tanke på att vissa Facebookvänners lärarkollegor särskriver som blekfeta DAMP-barn hyser jag inga större förhoppningar för skolväsendet. Det var ju knappast de skarpaste verktygen i lådan från min gymnasieskola som senare gick på lärarlinjen....

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

Kommentarer är stängt